zaterdag, 18. augustus 2012 - 23:26

Vissers treffen fiets doodgestoken Rotterdamse (17) aan

Rotterdam

Dankzij zeer alerte vissers heeft de politie zaterdag rond 17.00 uur de oranje fiets aangetroffen van Sehriban Akpinar. Het 17-jarige meisje uit Rotterdam Charlois kwam donderdag 9 augustus om het leven na een geweldsdelict op de Horvathweg.

Een aantal vissers zat onder de Mathenesserbrug langs het water de Schie toen zij op de bodem een oranje fiets zagen. De fiets lag niet ver vanaf de kant aan de Spangensekade.

De mannen wisten dat de politie op zoek was naar een oranje Rabobankfiets in het onderzoek naar het misdrijf aan de Horvathweg en spraken politiemensen aan die op dat moment net voorbij kwamen.

Na onderzoek van de Forensische Opsporing bleek het inderdaad te gaan om de fiets van de 17-jarige Sehriban Akpinar. De fiets is meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek.

De familie van Sehriban is door familierechercheurs op de hoogte gebracht.

In het onderzoek naar het misdrijf aan de Horvathweg heeft de politie zondagavond 12 augustus een 15-jarige jongen uit Rotterdam gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het geweldsdelict op de Horvathweg. Hij zit nog vast. Het onderzoek wordt voortgezet, waarbij niet wordt uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen gaan volgen.
Provincie:
Tag(s):