zondag, 4. maart 2012 - 16:43 Update: 08-07-2014 0:54

Vitesse wint dankzij spitsen in Gelderse derby

[ELF-Voetbal] Vitesse heeft de Gelderse derby met 2-0 weten te winnen. De Arnhemmers begonnen de wedstrijd met twee spitsen en uitgerekend Wilfried Bony en Mike Havenaar maakten de doelpunten voor Vitesse.

Vitesse had het niet gemakkelijk met de nummer zeventien van de Eredivisie. De ploeg van trainer Richard Roelofsen speelde hetzelfde als vorige week tegen Roda JC. De ploeg zakten ver in op eigen helft en probeerden via snelle counters voor gevaar te zorgen. De thuisploeg had moeite met deze tactiek en De Graafschap kreeg goede kansen via Poepon en De Leeuw.

Vitesse had het initiatief, maar kwam moeilijk door de defensie van De Graafschap heen. In de 34e minuut opende Wilfried Bony de score voor Vitesse. De Ivoriaan zakt goed uit en schoot van afstand de openingsgoal binnen.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde als de eerst helft. Mike Havenaar van Vitesse werd veel gezocht met de lange bal en kreeg een aantal kleine kansen met het hoofd. In de 73e minuut viel de bevrijdende treffer voor de Arnhemmers. Jan Arie van der Heijden bediende Havenaar op maat. De spits bleef rustig en schoot het beslissende tweede doelpunt binnen.

Vitesse kreeg na deze goal nog een aantal goede kansen via Van Ginkel en Büttner, maar beiden wisten de score niet te vergroten voor de Arnhemmers.