zondag, 21. oktober 2012 - 17:06

Vlucht geannuleerd na controle door KLPD

Lelystad

Bij een landelijke controle op vluchtvoorbereiding is in twee gevallen proces-verbaal opgemaakt tegen de vlieger en annuleerde één piloot zijn vlucht naar het buitenland omdat hij geen Emergency Locator Transmitter (ELT) aan boord had. Dit heeft het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zondag laten weten.

Medewerkers van het KLPD voerden zaterdag 20 oktober 2012 in samenwerking met Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) 27 controles uit op de kleine luchtvaart op de luchthavens van Texel, Lelystad, Teuge en Seppe.

Al het cockpitpersoneel en veiligheidspersoneel op de luchthavens ondergingen een alcoholtest. Hierbij is geen alcoholgebruik geconstateerd.

De controles vonden op hetzelfde tijdstip op de vier luchthavens plaats. Op alle gegevens en inlichtingen die voor de uitvoering van de vlucht van belang zijn, vooral massa en balansverdeling, brandstofmanagement, vluchtvoorbereiding meteorologische omstandigheden, navigatie en administratie werd gecontroleerd.

In twee gevallen is proces-verbaal aangezegd, o.a. voor het niet in bezit zijn van een meest recente luchtvaartkaart.

Vlucht geannuleerd
In één geval is een vlucht naar het buitenland afgelast door de betrokken gezagvoerder omdat de vereiste Emergency Locator Transmitter (ELT) ontbrak.

Tijdens de 27 controles zijn een aantal kleine corrigerende maatregelen uitgevoerd. Ook is ter plaatse in een aantal gevallen de gezagvoerder verzocht een actuele massa en balansverdeling op te maken.

Op een aantal kleine SAGA (Safety Assessment General Avation) gerelateerde opmerkingen door IlenT na, werden er op eerder genoemde strafbare feiten na, geen strafbare feiten geconstateerd.
Provincie:
Tag(s):