dinsdag, 10. april 2012 - 12:20

Vluchtauto met 250 km over A-2

Nieuwegein

De politie heeft in de nacht van zondag 9 op maandag 10 april met succes een auto gevolg met daarin twee verdachten van een inbraak bij een tankstation op Urk. De snelheid van de vluchtauto liep tijdens de achtervolging op tot circa 250 kilometer per uur.

Die nacht rond 03.30 uur kreeg de meldkamer van de Politie Utrecht een melding van de korpsen Amsterdam-Amstelland en Flevoland. Politieauto's van die korpsen achtervolgenden met hoge snelheid een auto met verdachten van een inbraak.

De verdachten vluchten over de A2 in zuidelijke richting. Daarbij bereikte de auto snelheden van boven de 200 kilometer per uur. Agenten van de Politie Utrecht namen bij Abcoude positie in. Ze zagen de vluchtauto naderen en gingen erachter aan. Ze konden de auto echter niet bijhouden. Inmiddels was ook de politiehelikopter bij de achtervolging betrokken. De bemanning van de helikopter constateerde dat de vluchtauto met een snelheid van ongeveer 250 kilometer per uur reed.

De verdachten namen de afslag Nieuwegein. Daar stond ook politie-eenheden hen op te wachten. Op de Weg naar de Poort gaf de politie de bestuurder van de vluchtauto een stopteken. Hij stopte echter niet en reed linksaf de Batauweg op. De bestuurder van de vluchtauto bleef echter doorrijden en draaide met een snelheid van circa 80 kilometer per uur bij de Koetsdrift een woonerf op. Daar stopte hij uiteindelijk.

In de auto zaten een 39-jarige man uit Nieuwegein en zijn 23-jarige plaatsgenoot. De politie heeft beide mannen aangehouden en nam hen voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie verdenkt hen van betrokkenheid bij een inbraak in een tankstation op Urk. De politie doet onderzoek en zal een proces-verbaal opmaken.
Provincie:
Tag(s):