donderdag, 13. december 2012 - 16:18

Vocale ondersteuning voor koren en dirigenten

Apeldoorn

Apeldoorn telt meer dan 150 koren. Dat betekent dat ruim 4.000 Apeldoorners wekelijks zingen in een koor. Om deze koren tot een hoger niveau te brengen biedt Markant, Centrum voor Kunsteducatie, vanaf januari workshops en cursussen aan, gericht op stemvorming.

Koren werken onder begeleiding van een professionele koorcoach aan de koorklank en algemene basale zangprestaties van de koorleden.

Koren kunnen kiezen uit een eenmalige workshop of een serie lessen op maat. De ervaren koorcoach, Mariëtte Bastiaansen, werkt dan bijvoorbeeld aan adem, ontspanning, houding, soepelheid, register of stembereik.

Daarnaast start op 26 februari de cursus Stemvorming bij Markant. In deze cursus van 18 lessen werken individuele deelnemers aan de basistechnieken van het zingen. Onder andere de adem, resonans, toonvorming en ontspanning komen aan bod.

Naast haar werk als zangpedagoog bij onder andere Markant heeft Mariëtte Bastiaansen als koorcoach vele en uiteenlopende koren bijgestaan. Tegenwoordig zingt zij als soliste bij diverse koren en als sopraan in het Amsterdam BaroqueChoir o.l.v. Ton Koopman.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mariëtte Bastiaansen via mariette.bastiaansen@markantapeldoorn.nl
Provincie:
Tag(s):