woensdag, 28. november 2012 - 9:12

Voedselbank Delfzijl in nieuw onderkomen

Delfzijl

De Voedselbank verhuist vanuit Farmsum naar de voormalige gymzaal de Flambouw aan de Europaweg in Delfzijl. Deze gymzaal is niet meer in gebruik en staat op de nominatie gesloopt te worden. De voedselbank huurt het pand voor twee jaar van de gemeente.

De nieuwe ruimte is aanzienlijk groter dan de huidige en biedt de voedselbank meer mogelijkheden. De voedselbank huurt het gebouw vanaf 1 december en wekelijks zullen er op vrijdag van half één tot half twee voedselpakketten worden uitgedeeld. In februari zal er een open dag voor omwonenden en andere belangstellenden worden gehouden.

De voedselbank krijgt door de economische situatie steeds meer bezoekers en de ruimte in Farmsum is al een tijd niet meer voldoende. In die ruimte worden de voedselpakketten wel ingepakt maar het uitdelen gebeurt elders. De Flambouw biedt veel meer ruimte en de pakketten worden hier niet alleen samengesteld maar ook uitgedeeld. Ook is er plaats voor een extra koeling voor groente en fruit. Dat betekent dat de pakketten met name voor de gezinnen (vitamine)rijker worden.
Provincie:
Tag(s):