woensdag, 30. mei 2012 - 18:56

Voertuig met stoffelijke overschotten gevonden tijdens baggeren

Muiden

In de auto zijn twee stoffelijke overschotten aangetroffen, identiteit moet nog worden vastgesteld.

Woensdagochtend 30 mei is bij baggerwerkzaamheden in de Singelgracht in Muiden een auto aangetroffen met daarin stoffelijke resten. Na onderzoek blijkt de auto te behoren bij twee Afghaanse vrouwen die sinds 2005 vermist worden. In de auto werden twee stoffelijke overschotten aangetroffen waarvan de identiteit nog moet worden vastgesteld.

Woensdag 30 mei kwam om 10.00 uur de melding dat tijdens baggerwerkzaamheden in de Singelgracht een auto was aangetroffen met daarin stoffelijke resten. De werkzaamheden werden stilgelegd evenals het scheepvaartverkeer in verband met onderzoek. Toen de auto uit het water was getild bleek het te gaan om de auto van de twee Afgaanse vrouwen uit Naarden en Huizen die sinds 2005 worden vermist. De identiteit van de twee stoffelijke overschotten in de auto moet nog worden vastgesteld. Naar de toedracht van het te water raken van de auto wordt onderzoek gedaan. Het vermoeden is dat er sprake is van een ongeval, andere scenario’s worden echter nog niet uitgesloten.

Vermiste Afghaanse vrouwen
Sinds 2005 worden de toen 34-jarige Samina Achakzai uit Huizen en 30-jarige Mari Rahmanzai uit Naarden vermist. De twee vrouwen gingen op 22 maart 2005 na het avondeten vanuit Naarden een stukje rijden om te oefenen met autorijden. Het was de bedoeling dat het een korte ritje zou worden maar de vrouwen keerden nooit naar huis terug.

Er is destijds een grootscheepse zoekactie op touw gezet. In eerste instantie werd uitgegaan van een ongeluk maar een misdrijf kon ook niet worden uitgesloten. In 2007 is de zaak tegen het licht gehouden door een Cold Case en Review-team. Naar aanleiding van dit onderzoek is opnieuw gezocht, onder andere met speciale sonarapparatuur, in wateren in de omgeving. De vrouwen en de auto werden echter niet gevonden.
Provincie:
Tag(s):