zondag, 19. februari 2012 - 16:55

Voet verbrijzeld na explosie

Valkenburg a/d Geul

De politie zoekt getuigen die meer informatie kunnen geven over een explosie, mogelijk veroorzaakt door vuurwerk, dat is afgestoken in café Karma tijdens het Auw Wieverbal afgelopen donderdag. Een 16-jarig meisje uit Eijsden liep hierdoor een verbrijzelde voet op.

Rond 23:00 uur hoorden bezoekers van het drukbezochte café een enorme knal. Daarna ging het feesten door en merkte niemand wat intussen was gebeurd. Er werd dan ook geen ambulance of politie gewaarschuwd.

Het 16-jarig meisje ging naar buiten waar op dat moment politie aanwezig was in verband met een ander incident. Daar bleek dat ze gewond was aan haar voet en werd voor haar door agenten een ambulance geregeld. Op dat moment was nog niet duidelijk wat in het café was gebeurd.

Vrijdag meldde zich een 19-jarige jongen uit Valkenburg die aan de explosie in het café een breuk in zijn voet over had gehouden. Toen hij aangifte had gedaan werd duidelijk dat ook het meisje uit Eijsden hier het slachtoffer van was geworden en werd zij thuis bezocht door de politie. Daar bleek dat door de hitte van de explosie de schoen aan haar voet gesmolten was.

Getuigenoproep

De politie weet niet of er nog meer gewonden zijn gevallen. Ook is zij dringend op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over dit incident.

Heeft u die avond iets gezien of heeft u iets gehoord dat met deze explosie te maken kan hebben bel dan de politie via het landelijk telefoonnummer 0900 − 8844 (lokaal tarief). Anoniem kan ook, via Meld Misdaad Anoniem 0800 − 7000 (gratis).
Provincie:
Tag(s):