zondag, 26. februari 2012 - 14:09

Voetgangster overleden na dodelijke aanrijding

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een dodelijke aanrijding die zaterdagavond rond 18.45 uur plaatsvond op de Zandhorst. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Rond dat tijdstip liep een echtpaar van 56 en 59 jaar beide afkomstig uit Driezum op de weg toen zij werden aangereden door een auto die bestuurd werd door een 22-jarige inwoonster uit Driezum. Beide slachtoffers kwamen door de botsing in een naastgelegen sloot terecht. Enkele omstanders hebben nog levensreddende handelingen uitgevoerd.

Helaas mocht dit niet meer baten voor het vrouwelijke slachtoffer. Zij overleed helaas ter plaatse. Het mannelijke slachtoffer raakte zo ernstig gewond dat werd besloten hem per trauma helikopter over te brengen naar het UMCG in Groningen.

De automobiliste werd meegenomen naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. Er was geen alcohol in het spel. Na verhoor mocht zij weer huiswaarts keren.

Zowel de omstanders, die direct na het ongeval eerste hulp boden, en de bestuurster van de betrokken personenauto, kregen slachtofferhulp aangeboden.

De politie wil nog graag in contact komen met eventuele getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze aanrijding. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):