woensdag, 7. maart 2012 - 18:53

Vonnis in verdrinkingszaak Hellevoetsluis gehandhaafd

Hellevoetsluis

Een woonbootbewoner uit Hellevoetsluis die in 2009 twee indringers in het koude water gooide, waarop één van de mannen verdronk, is definitief veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf. De Hoge Raad heeft dat vonnis van het Haagse gerechtshof bekrachtigd.

De verdachte werd 8 februari 2009 ’s nachts wakker op zijn boot in de haven van Hellevoetsluis en zag een man op het dek staan. Hij schopte tegen de deur en zag hem tegen de kade oprennen, naar een andere man. De verdachte zette de achtervolging in met de bedoeling de twee te zoeken en ze een lesje te leren.

Twee graden
Hij trof de mannen aan op de loopplank van een boot aan de andere kant van de haven, ging op ze af en gooide ze beiden het water in, dat die nacht een temperatuur had van zo’n twee graden Celsius. Hij zag een van de mannen naar een kiezelstrandje zwemmen en dacht dat zijn eerste slachtoffer toen ook al uit het water was gekomen, verklaarde hij later. De volgende ochtend zag hij iemand in het water drijven en belde hij de politie. Sam S. (25) bleek te zijn verdronken.

Doodslag
De rechtbank Rotterdam veroordeelde de verdachte eerder wegens doodslag en mishandeling tot vier jaar gevangenisstraf. Het hof in Den Haag sprak hem vrij van doodslag en gaf hem vier maanden gevangenisstraf voor mishandeling met de dood tot gevolg, en mishandeling van de tweede man. Het hof achtte niet bewezen dat de verdachte de opzet had het slachtoffer van het leven te beroven.
Provincie:
Tag(s):