maandag, 10. december 2012 - 12:17

Voor moord ingehuurde man legt bekentenis af voor zwembadmoord

Marum

De 35-jarige man uit Zwolle, die begin september is aangehouden op verdenking van de moord op Jan Hendrik Elzinga, heeft maandag tijdens een pro-formazitting een volledige bekentenis afgelegd.

De Zwollenaar zou zijn ingehuurd door een 44-jarige man uit Kampen. De man uit Kampen zou hebben gehandeld in opdracht van de 33-jarige Monique H., de vriendin van Jan Hendrik Elzinga. Zij werd vorige week dinsdag samen met haar broer, een 30-jarige man uit Twijzel, aangehouden, maar ontkent vooralsnog elke betrokkenheid.

Volgens de advocaat van de Zwollenaar ligt het motief voor de moord in de relationele sfeer ligt. Elzinga zou zijn vriendin Monique H. stelselmatig hebben mishandeld. Ook zou hij haar hebben bedrogen.

Op 10 juli 2012 werd de toen 40-jarige Jan Elzinga voor het zwembad in Marum door vuurwapengeweld om het leven gebracht. De schutter vluchtte in een gestolen voertuig, dat niet veel later uitgebrand werd terug gevonden.

Een maand na de liquidatie werd een 35-jarige man uit Zwolle aangehouden voor betrokkenheid bij de moord. In september werd een 2e verdachte aangehouden. De 44-jarige man uit Elburg wordt eveneens verdacht van betrokkenheid bij de dood van Elzinga, net als een 41-jarige man uit Zwolle die in dezelfde maand werd aangehouden.

De 44-jarige man uit Elburg ontkent alle betrokkenheid bij de dood van Elzinga. Op aanwijzing van één van de twee andere verdachten is het vermoedelijke moordwapen teruggevonden.

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat Elzinga zich bezighield met handel in drugs en gestolen motoronderdelen. Deze werden op verschillende plekken teruggevonden.
Provincie:
Tag(s):