maandag, 24. september 2012 - 12:06

Voorbijganger redt man uit brandende auto

Zoetermeer

Dankzij alert optreden van een 29-jarige Hagenaar kon een 21-jarige automobilist zaterdag uit zijn brandende auto worden gered.

De auto van de Zoetermeerder raakte om 04.30 uur bij een eenzijdig ongeval op de Europlaan en daarop volgende autobrand zwaar beschadigd.

De 21-jarige bestuurder raakte in de tunnelbak van de Europalaan door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botste met de auto tegen de betonnen afscheidingswand. Hierbij vloog het voertuig in brand. Een voorbijganger die de auto in brand zag staan, aarzelde geen moment en trapte een ruit in en haalde de bestuurder uit zijn benarde positie.

De GGD vervoerde vervolgens de 21-jarige Zoetermeerder ter controle naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis nam de politie van de man een bloedproef af omdat het vermoeden ontstond dat de man onder invloed van alcohoudende drank verkeerde. De eveneens 21-jarige eigenaar van de auto die ter plaatse verscheen, werd door agenten aangehouden. De man beledigde hulpverlenende instanties bij hun werkzaamheden. Hij kreeg later een proces-verbaal en moet een boete van 300 euro betalen.
Provincie:
Tag(s):