vrijdag, 20. januari 2012 - 11:54

Voorlopige hechtenis Jos Verstappen ten einde

Roermond

Jos Verstappen is vandaag op vrije voeten gesteld. Hij zat in voorlopige hechtenis voor 14 dagen wegens poging doodslag op zijn ex-vriendin. Wel moet hij zich nog aan bijzondere voorwaarden houden, zo meldt het openbaar ministerie in Roermond.

Ondanks de schorsing van de voorlopige hechtenis, heeft de officier van justitie de raadkamer van de rechtbank Roermond de gevangenhouding van Verstappen bevolen voor de periode van 30 dagen.
De verdenking van poging tot doodslag is niet langer aan de orde. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man nog wel van een eerdere mishandeling en vernieling.

Verstappen belandde in de cel nadat hij begin januari op zijn 24-jarige ex-vriendin zou zijn ingereden op de Wilhelminasingel in Roermond. De vrouw liep hierbij diverse schaafwonden en kneuzingen op. De politie heeft na de melding in de omgeving uitgekeken naar de verdachte maar de persoon is niet aangetroffen. Woensdagmorgen 4 januari meldde de voormalig F1-coureur zich op het politiebureau, alwaar hij werd aangehouden.

Conform de vordering van de officier van justititie werd de 39-jarige Verstappen op vrijdag 6 januari door de rechter-commissaris van de rechtbank Roermond voor een periode van de duur van 14 dagen in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):