dinsdag, 16. oktober 2012 - 19:25

Voormalige conciërge basisschool aangehouden wegens ontucht

Dordrecht

Rechercheurs van de zedenpolitie Zuid-Holland-Zuid hebben maandag een 68-jarige man uit Dordrecht aangehouden die ervan wordt verdacht ontucht met twee meisjes te hebben gepleegd.

De ontuchtige handelingen zouden zijn gepleegd op een basisschool in Dordrecht waar de man conciërge was. Dinsdag zijn ouders van kinderen die op de school zitten, en gezeten hebben, geïnformeerd over de aanhouding.

De twee meisjes zijn nu ongeveer 20 jaar oud. Zij zouden zijn misbruikt toen ze een jaar of 11 waren. Het misbruik zou hebben plaatsgevonden als zij alleen waren met de conciërge. De man ging in 2009 met pensioen.

De eerste aangifte dateert uit 2010. Daarnaar werd onderzoek gedaan, maar dat leverde geen aanwijzingen op dat er nog meer slachtoffers waren. Juist toen besloten was de man voor deze zaak voor de rechter te brengen, werd de tweede aangifte gedaan. Maandag werd de man daarom opnieuw aangehouden. Hij wordt donderdag voorgeleid.

Dinsdagavond geven vertegenwoordigers van de school, politie, OM en hulpverlening uitleg over de zaak. Het onderzoeksteam sluit niet uit dat er meer slachtoffers zijn.
Provincie:
Tag(s):