woensdag, 22. augustus 2012 - 19:31

Voorproefje 'Zing Zeeuws' tijdens UiT! Cultuurmarkt Zeeland

Middelburg

Op zaterdag 1 september 2012 vindt in Middelburg UiT! plaats, de start van het nieuwe culturele seizoen in Zeeland.

Tijdens dit evenement staat de Erfgoedmobiel van de SCEZ op de Markt in Middelburg opgesteld met een voorproefje van 'Zing Zeeuws', een liedjeswedstrijd in het dialect.

Zing Zeeuws
Op 1 september wordt tussen 10.00 en 17.00 uur een voorproefje gegeven van 'Zing Zeeuws', het tweejaarlijkse liedjesfestival in het Zeeuwse dialect dat op vrijdag 16 november in Porgy en Bess in Terneuzen plaatsvindt en van ‘Vertel in het Zeeuws’, een verhalenwedstrijd die in het voorjaar van 2013 wordt georganiseerd.

Verhalen en muziek uit Zeeland
Zangers als Engel Reinhoudt en Tonny Dieleman brengen Zeeuwse liedjes ten gehore en vertellers als Jan Lauret, Corry Arendse, Frans van de Heijden en Jaap Murre brengen verhalen uit de diverse uithoeken van Zeeland en hopen zo nieuwe mensen aan te moedigen om deel te nemen aan de wedstrijd ‘Zing Zeeuws’.

De zangers en vertellers wisselen elkaar af, zodat elk uur een nieuw miniprogramma van ongeveer twintig minuten start. Zo kun je om 12.00 uur luisteren naar Jan Lauret en Jaap Murre en om 13.00 uur naar Engel Reinhoudt. Er kunnen ongeveer 15 mensen tegelijk een optreden bijwonen, dus kom op tijd. Vanaf 29 augustus is een gedetailleerd programmaoverzicht per uur te vinden op de websites www.scez.nl en www.zeeuwseklapbank.nl.
Voor verhalen en muziek uit Zeeland kun je dus tijdens UiT! terecht in de Erfgoedmobiel.

In de Erfgoedmobiel is op 1 september ook informatie te krijgen over andere erfgoedprojecten zoals geschiedeniszeeland.nl en Zeeuwse Ankers (een nieuw project voor het ontdekken en beleven van het Zeeuwse erfgoed).
Provincie:
Tag(s):