dinsdag, 7. februari 2012 - 21:38

Voorronden De Verzameling Drenthe leveren boeiende expositie

Emmen

Het initiatief, De Verzameling Drenthe resulteert in een eindexpositie in het CBK Emmen met 71 exposanten en 90 kunstwerken.

Dit is de opbrengst van drie selectierondes waaraan 198 professionele en amateur beeldende kunstenaars deelnamen. De expositie Van mens en dier en Drentse grond geeft een beeld van het artistieke talent uit Drenthe en is te zien van 11 t/m 26 februari 2012 in de oude melkfabriek in Emmen. Dit kan van woensdag tot en met zondag van 13.00-17.00 uur.

In januari van dit jaar probeerden professionele kunstenaars en amateurkunstenaars met hun kunst een plekje in de eindtentoonstelling van De Verzameling Drenthe te bemachtigen. Tijdens drie voorrondes in CBK Emmen, CBK Drenthe in Assen en Kunsthuis De Secretarie in Meppel zijn de beste werken geselecteerd door een onafhankelijke jury. In totaal werden ruim 400 kunstwerken getoond.

Iedereen die beeldende kunst maakt en uit Drenthe komt, kon deelnemen aan De Verzameling Drenthe mits het werk paste binnen het thema Van mens en dier en Drentse grond. De oudste deelnemer was 91 jaar en de jongste 16. Er waren deelnemers uit heel Drenthe, maar ook uit bijvoorbeeld Den Haag, Groningen en Nijmegen. De laatste kunstenaars zijn in Drenthe geboren.

Uit alle kunstwerken in de eindtentoonstelling wijst de jury op 26 februari het beste kunstwerk aan. Ook wordt een talentprijs uitgereikt aan een kunstenaar onder de 35 jaar. Het publiek heeft de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete kunstwerk. Hiervoor worden aan alle bezoekers aan CBK Emmen stembriefjes uitgereikt. Het kunstwerk met de meeste stemmen wordt beloond met de Warenhuis Vanderveen Assen Publieksprijs.
De winnaars ontvangen naast geldprijzen en een expositie ook een masterclass van Sam Drukker, kunstenaar van het jaar 2011.


Tijdens de tentoonstellingsperiode krijgen alle deelnemers aan De Verzameling Drenthe een programma aangeboden dat bestaat uit lezingen en workshops. Op deze wijze wil projectorganisatie K&C in Assen de kennis en vaardigheden van de beeldende kunstenaars in Drenthe verbeteren. Ook kunnen alle deelnemers hun werk bespreken met deskundigen.
Provincie:
Tag(s):