vrijdag, 9. november 2012 - 17:55 Update: 12-09-2018 10:07

Voortvluchtige 'tattookiller' Evert S. aangehouden in België

Brussel/België

De 31-jarige Evert S., die voor een poging tot moord bij verstek is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12,5 jaar, is donderdagavond aangehouden in Belgie. ' Hij kon op straat in Brussel worden opgepakt ', meldt de politie vrijdagmiddag.

Door het Landelijk Parket was een Europees arrestatiebevel uitgegeven. Naar verwachting zal S. binnenkort kunnen worden overgedragen aan Nederland. S. is aangehouden in nauwe samenwerking van het Landelijk Parket en de Nationale Recherche met de Belgische autoriteiten.

De rechtbank Amsterdam veroordeelde Evert S. op 18 juli 2012 tot een gevangenisstraf van 12,5 jaar vanwege een moordaanslag op Marlon D. De broers Cor en Brian P. en Jeroen S. kregen P. 12 jaar gevangenisstraf voor deze poging tot moord. S. wordt ook verdacht van de moord op Onno Kuut.

Het lichaam van Kuut werd op 25 maart 2009 gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. De broers P. en S. zijn vorige maand in hun cel zijn aangehouden voor de moord op Kuut.

Evert S. stond met zijn volledige naam en portretfoto op de nationale opsporingslijst van de politie. Ook in het programma Opsporing Verzocht is aandacht aan de voortvluchtige besteed en de hulp van het publiek ingeroepen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: