woensdag, 10. oktober 2012 - 11:37

Voorzitter evaluatiecommissie GroenLinks Andrée van Es stapt op

Andrée van Es heeft de Toezichtraad van GroenLinks gevraagd om een andere voorzitter te benoemen voor de evaluatiecommissie die onderzoek doet naar de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen. Van Es werd aangezocht door het partijbestuur dat afgelopen zaterdag is afgetreden. Dit meldt de partij op haar website.

Na de lijsttrekker en de partijvoorzitter leek ook de commissievoorzitter onder vuur te komen liggen, onder meer door de suggestie dat zij als voorwaarde voor haar voorzitterschap gesteld zou hebben dat Jolande Sap zou moeten opstappen. Dat is niet juist.

Wel heeft Andrée van Es, na het aanvaarden van het voorzitterschap, in een persoonlijk gesprek aan Jolande Sap en aan Heleen Weening laten weten dat zij vond dat beiden hadden moeten opstappen. Ze heeft dat ook laten weten aan de Toezichtsraad.

Van Es wil de commissie op geen enkele manier in opspraak of diskrediet brengen en heeft daarom besloten zich terug te trekken als voorzitter van de onderzoekscommisie.

De Toezichtraad maakt zeer binnenkort bekend wie Van Es zal opvolgen als commissievoorzitter. De commissie is inmiddels voortvarend aan het werk.
Provincie:
Tag(s):