dinsdag, 22. mei 2012 - 15:06

Vorderingen extra Waalbrug in de A50 bekijken op Dag van de Bouw

Andelst

Wie van dichtbij wil ervaren hoe de bouw van de extra Waalbrug vordert en wat er zoals komt kijken om een dergelijk kunstwerk te bouwen, kan op zaterdag 2 juni de bouwlocatie bezoeken.

Tussen 10.00 en 16.00 uur is de bouwlocatie van de extra brug over de Waal (A50) te Andelst (noordoever van de Waal) open voor publiek.

Aannemerscombinatie Waalkoppel (Mobilis, Dywidag, Van Gelder) en Rijkswaterstaat stellen de noordelijke bouwlocatie te Andelst open voor publiek tijdens de Dag van de Bouw. Vorig jaar was de tijdelijke bouwlocatie te bezichtigen. Inmiddels zijn twee imposante betonnen brughelften tot boven de uiterwaarden op hun definitieve plaats geschoven en hebben de rivierpijlers bereikt. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten. Iedereen is van harte welkom om van dichtbij de vorderingen aan de bouw van de extra brug over de Waal in de A50 te komen kijken!

De bouwlocatie is gelegen aan de Waaldijk te Andelst, ter hoogte van de Waalstraat. Parkeergelegenheid is beperkt aanwezig bij de bouwlocatie. Het advies aan bezoekers is om, wanneer mogelijk, zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Twee nieuwe bruggen in aanbouw, op 9 km afstand van elkaar in de omgeving van Nijmegen: de extra Waalbrug in de A50 en Stadsbrug De Oversteek in Nijmegen. Twee belangrijke verbindingen die beide gaan zorgen voor betere bereikbaarheid van de regio en goede doorstroming van het verkeer. Maar verschillend in uiterlijk, materialen en de bouwmethode. Deze bouwprojecten zijn met de fiets via de Waaldijk te bereiken en te bezichtigen. De flyer met de bruggenroute is te downloaden op www.rijkswaterstaat.nl/A50ewijk-valburg

Tijdens de Dag van de Bouw stellen bouwbedrijven hun mooiste, grootste of meest ingewikkelde projecten open voor het publiek. Iedereen is die dag welkom om een kijkje te nemen achter de schermen.

Verbreding A50 Ewijk—Valburg en extra brug over de Waal
Rijkswaterstaat werkt voor het weggedeelte A50 Ewijk—Valburg aan een wegverbreding in beide richtingen van 2x2 naar 2x4 rijstroken en een vluchtstrook. Hierdoor zal de doorstroming van het verkeer alsook de bereikbaarheid van de regio verbeteren.

In het kader van de wegverbreding A50 Ewijk—Valburg komt er een extra brug over de Waal (ten westen van de bestaande) in de A50. Ook past Rijkswaterstaat de knooppunten Ewijk en Valburg aan. Als de extra brug over de Waal in 2013 klaar is, gaat het verkeer - met hetzelfde aantal rijstroken - over de extra brug rijden en zal de bestaande brug worden gerenoveerd.
In 2014 is de gehele wegverbreding naar 2x4 rijstroken A50 Ewijk-Valburg gereed.

Zie voor meer informatie www.rijkswaterstaat.nl/A50ewijk-valburg
Provincie:
Tag(s):