donderdag, 15. november 2012 - 20:50

Vrachtauto met bananen kantelt op A76 na klapband

Heerlen

Op de A76 in de richting van de Duitse grens - ter hoogte van de tankstation Tienbaan - is donderdagavond rond 18.15 uur een vrachtauto met oplegger gekanteld. 'De chauffeur van Tsjechische afkomstig kwam er zonder kleerscheuren vanaf', meldt de politie donderdagavond.

De vrachtauto kreeg een klapband, raakte de vangrail, begon te slingeren en kwam uiteindelijk op zijn kant terecht. Door het ongeluk is er olie en diesel gelekt en de brandweer kwam eraan te pas om het wegdek schoon te maken.

Voordat de vrachtauto en oplegger getakeld kunnen worden, moet de lading - 40 ton bananen - overgeheveld worden. Het verkeer werd in eerste instantie via het terrein van het oude douanekantoor geleid.

Daarna is de autoweg korte tijd afgesloten geweest en is het verkeer via de afrit Simpelveld via Vaals naar Duitsland omgeleid. Inmiddels kunnen automobilisten en vrachtwagenchauffeurs weer gebruik maken van de A76.

De hoofdrijbaan is en blijft - voorlopig - afgesloten maar het verkeer kan via de hiervoor genoemde route haar weg vervolgen. Er moet wel rekening gehouden worden met vertraging.

Hoe lang het gaat duren eer de vrachtauto geborgen is en de hoofdrijbaan van de autosnelweg weer open gaat, is niet bekend.
Provincie:
Tag(s):