donderdag, 16. februari 2012 - 10:12

Vrachtwagen geschaard ten gevolge van modder op rijbaan

Lelystad

In de nacht van woensdag op donderdag is een vrachtauto met oplegger geschaard op de Vaartweg in Lelystad. De 28-jarige chauffeur uit Gorredijk raakte lichtgewond.

De oorzaak van het incident is te wijten aan een grote hoeveelheid modder op de rijbaan. De vrachtauto-combinatie raakte bij het scharen een brandwaterpunt waardoor een waterleiding knapte. Specialisten van de dienst Verkeers Ongevallen Analyse stellen een onderzoek in naar de rijbaan vervuiling. De Vaartweg is tijdelijk afgesloten voor alle verkeer.

Een vrachtautocombinatie verloor, volgens verklaring van de chauffeur, plotseling alle grip op de weg en gleed al scharend de Vaartweg af. Een achter de vrachtauto rijdende auto uit Lelystad kwam met de schrik vrij. De vrachtauto raakte een brandwaterpunt waardoor een waterleiding knapte. Een monteur van de waterleidingmaatschappij heeft de waterleiding afgesloten.

De rijbaan was door grote hoeveelheden modder spiegelglad. De modder bleek afkomstig van werkzaamheden naast de Vaartweg. De vrachtauto raakte beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgesleept. De chauffeur is door een ambulance onderzocht op rugklachten.
Provincie:
Tag(s):