dinsdag, 24. april 2012 - 19:09

Vrachtwagen met gasflessen gekanteld

Papenvoort

Dinsdagmorgen rond 10.45 uur is er een vrachtwagen op de N857 bij Papenvoort gekanteld. De chauffeur, een 59-jarige man uit Valthe, kwam door nog onbekende redenen met zijn vrachtwagen in de berm terecht. Hij probeerde nog te corrigeren, maar kwam op z’n kant in de naastgelegen sloot terecht.

Bij de kanteling zijn een aantal flessen uit de vrachtwagen gevallen. Doordat er verschillende soorten stoffen in de gasflessen werden vervoerd is er direct opgeschaald naar een GRIP 1. Later bleek dat een aantal gevallen flessen gevuld waren met Argon. Deze stof bleek niet schadelijk te zijn. Deze flessen zijn ter plaatste leeg gehaald. Ook waren en gasflessen gevuld met acetyleen uit de vrachtwagen gevallen. Bij verwarming wordt dit gas explosief. Deze flessen bleken niet te lekken, maar zijn door de brandweer koel gehouden.

Later bleek dat deze flessen niet opwarmden en daarmee werd de situatie om 12.35 uur weer stabiel en werd er afgeschaald. De overige flessen worden door het vervoersbedrijf van de plek verwijderd. De vrachtwagen wordt daarna geborgen door een bergingsbedrijf. De weg is volledig afgesloten geweest.
Provincie:
Tag(s):