woensdag, 4. april 2012 - 9:24

Vrachtwagen met levende kuikens kantelt op A28

In de nacht van dinsdag op woensdag is op de A28 Hoogeveen - Assen een vrachtwagen gekanteld.

Het ongeval gebeurde rond 02:15 uur ter hoogte van Spier waarna de rijbaan tussen Ruinen en Dwingeloo rond 03:00 uur volledig werd afgesloten.

De vrachtwagencombinatie raakte naast de A28. Doordat de chauffeur de wagen weer op de weg probeerde te krijgen, kwam deze in een slip en kantelde. De chauffeur van de vrachtwagen is mogelijk onwel geworden waardoor hij zijn voertuig niet meer onder controle kon houden. De chauffeur moest door de brandweer van Ruinen en Hoogeveen bevrijd worden en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

De kratten met levende kuikens, die in de vrachtwagen werden vervoerd, moeten handmatig worden overgeladen. Omdat het overladen van de kuikens en het bergen van de vrachtwagen nog lange tijd in beslag zal nemen, wordt verwacht dat de rijbaan pas om 09:30 uur vrijgegeven kan worden, zo laat de VerkeersInformatieDienst (VID) weten.

Het verkeer dat over de A28 naar Groningen wil kan daarom vanaf het knooppunt Lankhorst omrijden in de richting van Leeuwarden door gebruik te maken van de A32 en de A7.
Provincie:
Tag(s):