woensdag, 2. mei 2012 - 13:09

Vrachtwagen rijdt over been meisje (9)

Den Haag

Een 9-jarig meisje uit Den Haag is dinsdagmiddag gewond geraakt toen zij ter hoogte van de Van der Kunstraat werd aangereden door een vrachtwagen. 'De Haagse werd met onder meer een complexe beenbreuk overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam', meldt de politie woensdag.

Rond 16.15 uur reden het meisje en de 42-jarige vrachtwagenbestuurder beiden over de Calandstraat, in de richting van de Vaillantstraat. Op het moment dat de vrachtwagenchauffeur rechtsaf de Eerste van der Kunstraat insloeg en het meisje rechtdoor fietste, ging het mis.

Het meisje raakte de vrachtwagen en kwam ten val. De vrachtwagen reed vervolgens over haar been. Het meisje liep hierbij een complexe onderbeenbreuk op en een aanzienlijke weefselbeschadiging aan het bovenbeen. Een meisje dat achterop de fiets zat, wist nog op tijd van de bagagedrager te springen.

De 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Vlaardingen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij mocht ’s avonds naar huis. Ter plaatse spraken agenten met meerdere getuigen.

De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):