zaterdag, 11. augustus 2012 - 16:13

Vrachtwagenchauffeur aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag

Boxtel

Vrijdagavond omstreeks 18.30 uur is een 25-jarige vrachtwagenbestuurder uit Helmond aangehouden, door een politieagent in privétijd, op de A2 ter hoogte van Boxtel, omdat hij slingerend over de weg reed.

De agent kwam op de A2 in een file terecht, die veroorzaakt bleek te worden door de Helmonder, die met zijn vrachtwagen de hele rijbaan nodig had. Overige automobilisten durfden niet in te halen.

Uiteindelijk lukte het de agent om de bestuurder tot stoppen te dwingen. Nadat hij zich legitimeerde als agent, lukte het hem samen met andere automobilisten de verdachte onder controle te houden. Andere politieagenten kwamen erbij en konden de Helmonder aanhouden en overbrengen naar het bureau.

De verdachte gedroeg zich opvallend. Gezien zijn rijgedrag en gemoedstoestand werd besloten om ook een onderzoek te verrichten naar het gebruik van drugs door middel van een bloedproef. Tijdens het verhoor gaf de chauffeur aan dat hij erg weinig slaapt en veel op de weg zit. Er wordt door de verkeersongevallenanalyse een nader onderzoek ingesteld naar de tachograaf in verband met de rijtijdenwet.
Provincie:
Tag(s):