maandag, 10. december 2012 - 10:06

Vriendin geliquideerde Jan Elzinga uit Marum aangehouden

Marum

De 33-jarige vriendin van de geliquideerde Jan Elzinga uit Marum is vorige week dinsdagochtend aangehouden omdat zij volgens het Openbaar Ministerie in Groningen betrokken is bij de dood van haar vriend. Dit maakte het OM maandag bekend.

Naast de vrouw is een 30-jarige man uit Twijzel aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Elzinga. Beide verdachten werden vorige week vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die hun voorlopige hechtenis met 14 dagen heeft verlengd.

Inmiddels zitten vijf verdachten vast en volgens het OM is er een redelijk beeld wat de toedracht is van de moord op Elzinga. Wat de onderlinge relatie tussen de verdachten is, wil het OM in het belang van het onderzoek niet zeggen.

Op 10 juli 2012 werd de toen 40-jarige Jan Elzinga voor het zwembad in Marum door vuurwapengeweld om het leven gebracht. De schutter vluchtte in een gestolen voertuig, die niet veel later uitgebrand werd terug gevonden.

Een maand na de liquidatie werd een 35-jarige man uit Zwolle aangehouden voor betrokkenheid bij de moord. In september werd een 2e verdachte aangehouden. De 44-jarige man uit Elburg wordt eveneens verdacht van betrokkenheid bij de dood van Elzinga, net als een 41-jarige man uit Zwolle die in dezelfde maand werd aangehouden.

De 44-jarige man uit Elburg ontkent alle betrokkenheid bij de dood van Elzinga. Op aanwijzing van één van de twee andere verdachten is het vermoedelijke moordwapen terug gevonden. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat Elzinga zich bezig hield met handel in gestolen motoronderdelen. Deze werden op verschillende plekken terug gevonden.
Provincie:
Tag(s):