donderdag, 6. december 2012 - 16:13

Vrijdag geen hervatting zoekactie Noordzee Baltic Ace

Ouddorp

De zoekactie van de Kustwacht op de Noordzee rond het gezonken vrachtschip Baltic Ace is vrijdag niet hervat. Dit heeft het Kustwachtcentrum laten weten.

De zoekactie naar de zes vermiste personen van het schip de ‘Baltic Ace’ is om donderdagmiddag om 16.30 uur bij het invallen van de duisternis gestaakt. 'Er is geen hoop meer dat nog overlevenden zullen worden aangetroffen', aldus het Kustwachtcentrum.

Donderdag is vanaf de ochtend de hele dag gezocht met een reddingshelikopter van Defensie, een offshore-helikopter, twee reddingsboten van de KNRM en een vliegtuig van de Kustwacht.

Tijdens de zoekactie van donderdag werd één stoffelijk overschot van een bemanningslid gevonden. Omstreeks 11.45 uur werd zijn stoffelijk overschot door een Belgische helikopter aangetroffen en geborgen.

Woensdagavond kwam het vrachtschip 'Baltic Ace' in aanvaring met een containerschip. Dit gebeurde op 80 kilometer uit de kust van Ouddorp. Het vrachtschip zonk en de in totaal 24 bemanningsleden moesten het schip verlaten.

Dertien opvarenden werden levend uit het water gehaald en naar verschillende ziekenhuizen gebracht. Vijf opvarenden die het ongeval niet hedden overleefd zijn geborgen. Er zijn nog zes bemanningsleden zoek.
Provincie:
Tag(s):