maandag, 5. november 2012 - 15:20

Vrijspraak bewoner gasexplosie Utrechtse wijk Ondiep

Utrecht

Een 33-jarige man uit Utrecht, die werd verdacht van het opzettelijk veroorzaken van een gasexplosie in zijn woning in de Utrechtse wijk Ondiep, is maandag door de rechtbank Utrecht vrijgesproken. Dit heeft de rechtbank in Utrecht maandagmiddag laten weten.

In het appartement van de man vond op 27 november 2011 een gasexplosie plaats, waarbij de verdachte ernstig gewond raakte en er grote schade ontstond aan de woning van de man.

Opzet
De rechtbank oordeelde dat er geen bewijs is dat de man de ontploffing opzettelijk heeft veroorzaakt. De verdachte heeft verklaard dat hij in zijn woning met een gasfles en bouwlamp speelde. Toen hij de bouwlamp aanzette, volgde er direct een explosie.

Aangezien niet is vast te stellen hoe lang de gasfles open heeft gestaan, voordat de explosie plaatsvond en ook niet is komen vast te staan of de explosie daadwerkelijk door het aanzetten van de bouwlamp is veroorzaakt, is er onvoldoende bewijs dat de man opzettelijk de explosie heeft veroorzaakt.

Schuld
De rechtbank sluit niet uit dat de verdachte wellicht enige schuld heeft aan de explosie. Nu de verdachte door het Openbaar Ministerie niet vervolgd werd voor dit – lichtere – strafbare feit, kon de rechtbank dit niet onderzoeken.
Provincie:
Tag(s):