vrijdag, 3. februari 2012 - 9:57

Vrouw (21) omgekomen bij aanrijding op A10

Amsterdam

Een 21-jarige vrouw uit Naarden die vannacht over de ringweg A10 reed is door nog onbekende oorzaak met haar auto van het talud gereden. Haar auto raakte de vangrail, en viel daarna een paar meter naar beneden van een talud vlak voor de afslag Landsmeer.

'Sporen laten zien dat zij van de linkerrijstrook in een ruk naar rechts is gegaan, waarna ze van het talud afviel', zegt Peter Kraan van het team opsporing ernstige verkeersongevallen van het korps Amsterdam-Amstelland. 'De vraag is waarom zij deze manoeuvre maakte.' De politie vraagt getuigen die iets gezien hebben contact op te nemen met 0900-8844. 'De A10 is nooit helemaal leeg, ook niet midden in de nacht. We hopen daarom dat er mensen zijn die iets gezien hebben, en ons meer kunnen vertellen over de toedracht.'

De vrouw reed in een kobalt blauwe Fiat Punto in westelijke richting. De totaal vernielde auto werd door voorbijgangers iets na half drie aangetroffen. Zij belden de politie. Het slachtoffer werd meters verwijderd van de auto op het ijs gevonden. Kraan: 'Hoe laat het ongeval exact heeft plaatsgevonden is onbekend. Door onderzoek vermoeden wij dat het ongeval vlak voor half drie vannacht heeft plaatsgevonden.' Om er zeker van te zijn dat de vrouw het enige slachtoffer was, zocht de helikopter vannacht met warmtesensors. Andere slachtoffers werden niet aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):