vrijdag, 22. juni 2012 - 16:02

Vrouw (30) overlijdt na steekpartij Rotterdamse basisschool

Rotterdam

Een 30-jarige Rotterdamse vrouw is vrijdagmiddag rond 15.00 uur overleden na een steekpartij in de Rotterdamse Josephstraat. Dit heeft de politie vrijdagavond bekendgemaakt.

Een 29-jarige Rotterdamse liep ook steekwonden op. De vrouwen werden neergestoken door een nog voortvluchtige man.

Ruzie
Er zou tussen de de gewonde vrouw en de man op de Rotterdamse West-Kruiskade een ruzie zijn ontstaan die zich verplaatste naar de nabijgelegen Josephstraat. Daar ontstond een vechtpartij. De vrouwen zijn uiteindelijk neergestoken in de hal van de school. De man is vervolgens gevlucht.

Reanimatie van het 30-jarige slachtoffer mocht niet baten. De 29-jarige vrouw is niet levensgevaarlijk gewond. De politie heeft een groot onderzoek ingesteld naar de nog voortvluchtige dader.

Kinderen
De in de school aanwezige kinderen waren op het moment van de steekpartij niet in de klaslokalen aanwezig. Ze keken in een andere ruimte naar een voorstelling en hebben niks meegekregen van de steekpartij. Ze zijn rond de gebruikelijke tijd door hun ouders opgehaald.

Belemmering
Een 16-jarige Rotterdammer is na het incident aangehouden omdat hij de hulpdiensten belemmerde en het aanwezige publiek tegen de politie probeerde op te zetten. Tijdens zijn arrestatie werden agenten door aanwezigen bekogeld met aanstekers en andere zaken.
Provincie:
Tag(s):