vrijdag, 26. oktober 2012 - 12:01

Vrouw (51) omgekomen bij ongeval A28 bij Tynaarlo

Tynaarlo

Een 51-jarige vrouw uit Zuidwolde (Dr) is vrijdagmiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de A28. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

De vrouw zat samen met haar 17-jarige zoon in de auto. Zij reden in de richting van Groningen en kwamen door nog onbekende oorzaak rechts in de berm terecht. Hulp voor de vrouw mocht niet meer baten. Zij is ter plaatse overleden. De jongen is met pijn aan zijn schouder naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd.

Bij het ongeval raakten een andere personenauto en een vrachtauto betrokken. De bestuurders van deze voertuigen reden eveneens in de richting van Groningen.

De 29-jarige bestuurder van de personenauto uit Zwartsluis botste door nog onbekende oorzaak tegen de middengeleider en kwam op de linker weghelft tot stilstand. De man was aanspreekbaar, maar verward en is met onbekend letsel naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd. De bestuurder van de vrachtauto bleef ongedeerd. Alle voertuigen raakten beschadigd.

Hoe het ongeval is ontstaan, is nog onduidelijk. Volgens een getuige was er kort voor het ongeval, ter hoogte van Eelde, een file als gevolg van wegwerkzaamheden. De politie doet onderzoek naar de toedracht en vraagt getuigen van dit ernstige ongeval zich te melden via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):