maandag, 5. maart 2012 - 11:07

Vrouw (85) slachtoffer van babbeltruc

Heemskerk

Een 85-jarige Heemskerkse werd vrijdagmiddag benaderd door een man die zich voordeed als werknemer van een woningbouwbedrijf. De man claimde dat hij de kozijnen van de woning van de vrouw moest controleren omdat in de woning erboven lekkage was geweest.

De vrouw heeft de man binnen gelaten en hij heeft alle vertrekken ’geinspecteerd’. Later op de middag werd de bejaarde vrouw gebeld door iemand die zich voordeed als politieman. Die vertelde de vrouw dat zij morgen haar sieradendoosje terug zou krijgen, dat immers gestolen was. Op dat moment kwam de vrouw erachter dat inderdaad haar sieradendoosje weg was. Korte tijd later werd de vrouw gebeld door iemand die zich voordeed als medewerker van een bank. Deze oplichter probeerde de vrouw haar pincode te ontfutselen, wat niet lukte.

Helaas werd zij de dag erna gebeld door werkelijk een medewerker van haar bank, die een aantal vreemde transacties wilde controleren. De vrouw is voor enkele duizenden euro’s gedupeerd.

De politie waarschuwt voor dit soort praktijken. De verhalen waarmee oplichters aan de deur komen worden steeds doortrapter. In dit soort gevallen, belt u dan eerst het bedrijf waarvan iemand zegt te zijn. Laat de persoon buiten wachten en sluit de deur.

Een bank zal u nooit om uw pincode vragen, die is altijd privé!
Provincie:
Tag(s):