woensdag, 29. augustus 2012 - 11:46

Vrouw (86) slachtoffer poging straatroof

Rijswijk

Een nog onbekende man probeerde dinsdag een 86-jarige vrouw van haar ketting te beroven op de Steenlaan in Rijswijk. Rond 12.15 uur werd het slachtoffer door de verdachte van achteren belaagd.

Het slachtoffer liep op de Steenlaan toen een man van achteren haar ineens belaagde. Hij trok hard aan haar ketting, maar slaagde er uiteindelijk niet in om hem te stelen. De verdachte vluchtte na de poging beroving weg richting de Laan te Blothinge. Een omstander die alles zag gebeuren, reed de verdachte in zijn auto achterna. Hij blokkeerde de weg voor de verdachte, maar kon hem niet tegenhouden. De verdachte vluchtte terug de Schoolstraat in, vervolgens de Torenstraat in en daarna linksaf de Herenstraat in.

Signalement
De man heeft een blank uiterlijk en is ongeveer 1.90 m. lang. Hij heeft een lang/slungelig postuur en droeg een donker baseball petje. Hij droeg ten tijde van de beroving een blauw sportjack en een donkere broek.

Tips? Bel de politie!
Vermoedelijk zijn er meer getuigen, daar het op klaarlichte dag gebeurd is. Heeft u de beroving of de achtervolging gezien of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):