zondag, 7. oktober 2012 - 11:20

Vrouw en vijf mannen aangehouden na belagen agenten in Hoogvliet

Hoogvliet

In Hoogvliet heeft de politie zaterdagnacht vijf mannen en een vrouw aangehouden nadat deze agenten hadden bedreigd en beledigd. Bij de aanhouding is gebruik gemaakt van geweldsmiddelen, zoals pepperspray en wapenstok. Ook is de politiehond ingezet.

De problemen ontstaan als surveillerende agenten in een politieauto een taxibusje willen passeren op de Johannes Posthof. Uit dit busje stappen op dat moment juist een achttal passagiers. Bij het zien van de politieauto, roepen de passagiers direct beledigingen naar de agenten. De groep omsingelt de auto en slaat hard op de ramen, onderwijl beledigingen en bedreigingen uitend. De inzittende agenten voelen zich zodanig bedreigd door de groep dat zij om assistentie vragen. Met hulp van extra agenten en een politiehond houden zij vijf mannen van 58, 42, 39 en twee van 22 jaar aan. Daarnaast houden de agenten een vrouw van 51 aan.

Omdat de groep zich zeer agressief gedraagt, zien de agenten zich genoodzaakt gebruik te maken van wapenstok en pepperspray om de orde te herstellen. Ook wordt de politiehond ingezet. Bij de aanhouding wordt een 22-jarige man uit de groep door de politiehond gebeten.

Alle aangehouden personen zijn overgebracht naar het bureau. De 22-jarige gewonde man is behandeld voor de bijtwonden. Na controle bleken allen sterk onder invloed van alcohol te zijn.
Provincie:
Tag(s):