maandag, 19. maart 2012 - 12:23

Vrouw in paniek naar balkon voor inbrekers

Delft

De politie kreeg zaterdagochtend rond half twaalf een telefoontje van een vrouw die in paniek vertelde dat er bij haar werd ingebroken.

De vrouw, die aan de Willem Bilderdijkhof woont, had zich op het balkon verstopt terwijl de inbrekers haar woning onderzochten. Alle beschikbare politiemensen gingen direct naar de flatwoning.

Dak
Enkele agenten posteerden zich rondom de flat, terwijl andere agenten naar binnen gingen. In het portiek stuitten zij op een van de verdachten. Deze man werd direct gepepperd en aangehouden. Twee andere verdachten vluchtten het dak op. Daar werden zij aangehouden. De brandweer haalde hen vervolgens met een hoogwerker van het dak. De aangehouden verdachten zijn een 22-jarige man uit Almere, een 22-jarige man uit Amsterdam en een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Auto
In de omgeving van de flat stond de auto van de aangehouden verdachten. De politie nam deze auto voor onderzoek in beslag. Terwijl de agenten daarmee bezig waren, kwam een man aangelopen. De man had opvallend veel aandacht voor de auto en bleef een beetje in de buurt rondhangen. De agenten vertrouwden het niet en spraken de man aan. De man, een 24-jarige Amsterdammer, kon niet goed verklaren wat hij daar deed en werd aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de inbraak.

Tips? Bel de politie
De politie vermoedt dat er nog een vijfde verdachte bij de inbraak betrokken is geweest en wil daarom graag in contact komen met getuigen. De inbraak vond plaats op klaarlichte dag en daarom hoopt de recherche dat er mensen zijn die iets hebben gezien of gehoord. Heeft u iets gezien of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn bij het recherche onderzoek? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):