zondag, 8. januari 2012 - 14:37

Vrouw ramt twee politieauto’s

Oudega

De politie heeft zaterdag een 22-jarige vrouw uit Hallum aangehouden op verdenking van poging doodslag. Agenten zagen de vrouw omstreeks 15.30 uur in Leeuwarden rijden. Het was bij hen bekend dat het rijbewijs van de vrouw ingevorderd was. De agenten spraken de vrouw aan en schreven een bekeuring uit voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Omdat ze vermoedde dat de vrouw weer zou gaan rijden, hielden ze haar in de gaten. Niet veel later stapte de vrouw inderdaad weer in haar auto. Vanuit Leeuwarden reed zij met zeer hoge snelheid via Wergea, Warten, Fonejacht en Earnewoude naar Oudega. Ondanks pogingen van de politie om de vrouw te doen stoppen, reed zij door. Hierbij nam ze vele verkeersrisico’s en haalde binnen de bebouwde kom snelheden tot 100 kilometer per uur.

Omdat de situatie levensgevaarlijk was, werd besloten in Oudega een wegversperring op te zetten om de snelheid van de vrouw te doen afnemen. Terwijl agenten hiermee bezig waren, kwam de vrouw al aangereden. Een agent kon nog net op tijd de auto verlaten, voor de vrouw met zeer hoge snelheid door de versperring heen reed. Hierbij ramde ze beide politieauto’s en kwam zelf meters verder tot stilstand. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Ze bleek ongedeerd te zijn, waarna ze aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten werd. Inmiddels is ze in verzekering gesteld. Alle drie de voertuigen zijn total loss. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Zij worden verzocht contact met de politie op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):