woensdag, 18. januari 2012 - 14:16

Vrouw rijdt met brandende auto Noordtunnel in

Alblasserdam

Een autobrand op de snelweg A15, ter hoogte van de Noordtunnel bij Alblasserdam, heeft woensdagochtend voor een grote verkeersopstopping gezorgd. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Woensdagochtend ontstond de brand in de auto van een 41-jarige vrouw uit Rotterdam, op het moment dat zij net de Noordtunnel uitreed. De vrouw kon op tijd uitstappen, waarna omstanders hebben gepoogd het vuur te doven. Dit lukte echter niet.

In verband met de veiligheid in de tunnel, werd de tunnel volledig afgesloten. De inmiddels gearriveerde brandweer bluste de brand met behulp van blusschuim.

Files
Doordat er niemand meer door de tunnel kon rijden, ontstonden er files op de A15 in beide rijrichtingen. De weg in de richting van Ridderkerk werd vlak na het blussen weer vrijgegeven, waardoor het verkeer weer op gang kon komen.

Richting Nijmegen ondervond het verkeer langer hinder, omdat daar nog twee van de vier rijstroken dicht waren vanwege herstelwerkzaamheden. Deze werkzaamheden waren dezelfde ochtend nog afgerond en het verkeer kwam daarna ook hier weer op gang.
Provincie:
Tag(s):