donderdag, 5. april 2012 - 18:11 Update: 08-07-2014 0:27

Vrouw wil Julia Roberts zijn en man Bill Clinton

Met welk icoon uit de 90’s wil Nederland een dag ruilen?

Ruim een kwart van de Nederlandse vrouwen (28%) kiest voor Hollywoodster Julia Roberts. Mannen gaan voor het presidentschap en ruilen het liefst van plek met Bill Clinton (wellicht vanwege de stagiair) of Nelson Mandela (beiden 15%).

Dit blijkt uit een onderzoek dat Radio Veronica door PanelWizard liet uitvoeren onder ruim vijfhonderd respondenten, naar aanleiding van de 90’s Top 750 die aanstaande maandag van start gaat.

Opvallend is daarnaast dat 5% van de mannen graag een etmaal als Pamela Anderson in een rood badpak over het strand dartelt (vrouwen 4%). George Michael vinden de mannen echter maar niets: geen enkele mannelijke respondent wil een dag in zijn schoenen staan, terwijl 4% van de vrouwen dit wel wat lijkt.

Tijdens het onderzoek werd ook gevraagd wat de beste introductie van de jaren 90 is. Het Internet blijkt veruit de best gewaardeerde uitvinding van dit decennium. Ruim de helft van de respondenten (56%) koos hiervoor. Meer dan een kwart (27%) is van mening dat de mobiele telefoon de beste introductie is. Viagra wordt het minst vaak genoemd: geen enkele vrouwelijke respondent en slechts één mannelijke respondent verkoos dit wondermiddel als beste uitvinding.
Categorie:
Tag(s):