vrijdag, 1. juni 2012 - 12:56 Update: 08-07-2014 0:27

Vrouwen genieten minder van seks

Rutgers WPF presenteerde vandaag de resultaten van het grootste Nederlandse seksonderzoek. Meest opvallende uitkomsten: vrouwen genieten minder van seks dan mannen, er zijn meer mensen die zelden seks hebben, het anticonceptiegebruik bij vrouwen is gedaald en transgenders kunnen niet altijd op acceptatie rekenen.

Meer dan 8.000 mannen en vrouwen hebben voor de derde keer deelgenomen aan het grootste representatieve bevolkingsonderzoek over seksualiteit in Nederland. Daarbij kwamen de volgende onderwerpen aan de orde: seksueel gedrag en beleving, seksuele problemen, soa en hiv, geboorteregeling, transgender en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Het aantal mannen en vrouwen dat het afgelopen half jaar geen seks heeft gehad, is toegenomen. Het gaat om ongeveer 17% van de mannen en 22% van de vrouwen ten opzichte van 13% (mannen) en 16% (vrouwen) in 2006. Deze mensen zijn niet tevreden over hun seksleven en zouden graag vaker seks willen hebben. Ook hun zelfbeeld lijdt onder het minder actieve seksleven.

Over het algemeen genieten mannen meer van seks dan vrouwen (78% tegenover 60%). Het gebrek aan seksueel plezier bij vier op de tien vrouwen is zeker een reden tot zorg en geeft aanleiding om hier meer aandacht aan te besteden in toekomstig onderzoek. Voor een grote groep mannen en vrouwen wordt het plezier bovendien overschaduwd door een probleem, uiteenlopend van een voortijdig orgasme (10%) tot erectieproblemen (8%) bij mannen en een te droge vagina (12%), orgasme- (11%) of opwindingsproblemen (10%) bij vrouwen.
Categorie:
Tag(s):