donderdag, 29. november 2012 - 18:30

Vrouwen opgepakt voor poging diefstal/oplichting

Rotterdam

Agenten hielden woensdag rond 11.00 uur twee vrouwen aan op verdenking van een poging tot diefstal of oplichting van een 93-jarige vrouw in de buurt van de Hesseplaats in Rotterdam.

De twee vrouwen van 19 en 22 jaar uit Nieuwegein keken in een supermarkt de pincode af van de 93-jarige Rotterdamse. Een getuige zag dit en besloot het tweetal in de gaten te houden. De Rotterdamse liep naar haar nabijgelegen woning aan de Sinclair Lewisplaats. De getuige zag hoe de twee vrouwen de Rotterdamse aanspraken en met haar het portiek van de flat probeerden binnen te komen. De Rotterdamse zelf voelde ook dat het niet pluis was en sloot ze buiten. De vrouwen liepen toch naar binnen toen een andere bewoonster via het portiek de flat verliet.

De twee vrouwen belden vervolgens continu aan bij de voordeur van de flat van de 93-jarige vrouw. Op dat moment belde de getuige de politie. Agenten kwamen snel ter plaatse en arresteerde het duo bij het verlaten van de flat op verdenking van poging diefstal en oplichting.

Uit onderzoek van de politie rijst het vermoeden dat er in de dagen voor dit incident mogelijk soortgelijke incidenten zijn geweest in de ruime omgeving van de Hesseplaats. Het zou gaan om vrouwen die met een smoes een woning proberen binnen te komen en/of pincodes in winkels lijken af te kijken. Eventuele slachtoffers of getuigen daarvan worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):