woensdag, 5. september 2012 - 15:32

Vrouwen stelen voor 3000 euro aan lingerie

Haarlem

Politiemensen hebben dinsdagmiddag rond 14.00 uur op de Buitenrustbrug in Haarlem drie vrouwen aangehouden die verdacht worden van winkeldiefstal. Dit heeft de politie woensdag laten weten.

De vrouwen waren in het bezit van goederen ter waarde van enkele duizenden euro’s. In een auto werd een forse hoeveelheid lingerie ter waarde van drieduizend euro en een hoeveelheid kledingstukken ter waarde van duizend euro aangetroffen.

Daarnaast werden er geprepareerde tassen in beslag genomen. De drie verdachten zijn afkomstig uit Almere (20 en 37 jaar) en uit Amsterdam-Zuidoost (25).

In burger geklede politiemensen die in de Haarlemse binnenstad een surveillance uitvoerden gericht op winkeldieven, hielden de vrouwen staande. Na de vondst van de vele spullen in de auto, werden zij direct aangehouden.

De aangetroffen buit is onder meer afkomstig van twee winkels aan de Grote Houtstraat en een winkel in Oegstgeest. Met de gedupeerde winkeliers is contact gelegd voor het doen van aangifte en de gestolen goederen zullen aan hen worden geretourneerd.

De politie in Haarlem roept winkeliers op om aangifte te doen wanneer zij slachtoffer zijn geworden van winkeldiefstal. Het drietal is ingesloten in een politiebureau.
Provincie:
Tag(s):