vrijdag, 14. september 2012 - 16:34

VS-consulaat Amsterdam dicht om aangekondigde demonstratie

Amsterdam

Het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam is vrijdagmiddag eerder gesloten. Aanleiding is dat er informatie is binnengekomen dat er vrijdagmiddag mogelijk zal worden gedemonstreerd rond het Consulaat tegen de in Amerika gemaakte en in opspraak geraakte anti-Islamfilm 'Innocence of Muslims'. Dit heeft het Consulaat vrijdag laten weten.

Er zouden twee demonstraties zijn aangekondigd. Eén op vrijdagmiddag en één op zondag aanstaande. Naast het Consulaat is ook de politie is op de hoogte en paraat om zonnodig in te kunnen grijpen wanneer de demonstratie uit de hand dreigt te lopen.

‘Hoewel de demonstraties naar verwachting rustig zijn, raadt het Consulaat gezien de recente protesten in Egypte en Libië, Amerikaanse burgers aan zich tijdens deze demonstraties niet in de omgeving van het Consulaat-Generaal en het Museumplein te begeven’, aldus het Consulaat.

De omstreden film was de laatset paar dagen aanleiding tot onrusten onder moslims. In Libië kwamen daarbij Amerikaanse diplomaten om het leven, onder wie de Amerikaanse ambassadeur in het land.
Provincie:
Tag(s):