woensdag, 1. augustus 2012 - 17:04

Vuilophalers vinden menselijke resten tussen grofvuil

Voorburg

De politie heeft woensdag in een woning aan de Van Leeuwenstraat in Voorburg vijf mannen en één vrouw aangehouden nadat vuilophalers menselijke resten tussen het grofvuil hadden aangetroffen. Dit heeft de politie woensdag laten weten.

Woensdagochtend omstreeks 10.30 uur vonden medewerkers van het reinigingsbedrijf bij het weghalen van grofvuil op de Van Leeuwenstraat stoffelijke resten. Zij waarschuwden direct de politie, waarna door Forensische Opsporing uitgebreid onderzoek werd gedaan.

Daaruit bleek dat de aangetroffen stoffelijke resten van een mens zijn. Onder leiding van het Openbaar Ministerie startte een Team Grootschalige Opsporing (TGO) ter plaatse direct met een rechercheonderzoek.

Het team onderzoekt de toedracht en omstandigheden van het overlijden van de persoon evenals de rol en mogelijke betrokkenheid van de aangehouden verdachten.

Ten behoeve van het onderzoek werd de omgeving van de Van Leeuwenstraat ruim afgezet. Een politiehelikopter maakte overzichtsfoto’s van de locatie.

Voortgang onderzoek
Het Forensische- en tactische onderzoek gaat de komende dagen onverminderd door. Identiteitsonderzoek van het slachtoffer alsmede onderzoek naar de doodsoorzaak behoren hiertoe. Op dit moment is dat nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):