woensdag, 6. juni 2012 - 17:52

Vumc en Eyeworks verdacht van schenden medisch geheim

Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam verdenkt het VU medische centrum (VUmc) en het productiebedrijf Eyeworks als rechtspersoon van het (medeplegen van het) schenden van het medisch geheim. Dit heeft hete OM woensdag bekendgemaakt.

Eyeworks wordt daarnaast als rechtspersoon verweten heimelijke opnames te hebben gemaakt. Tegen VUmc en Eyeworks Group deden in februari 2012 acht mensen aangifte omdat ze zonder toestemming zouden zijn gefilmd op de afdeling spoedeisende hulp voor het programma 24 uur: tussen leven en dood.

VUmc en Eyeworks zijn als bedrijf verdacht. Dat betekent niet automatisch dat ook de leidinggevenden of werknemers verdacht zijn. Het OM heeft in het strafrechtelijk onderzoek naar VUmc en Eyeworks geen natuurlijke personen als verdachte gehoord en aangemerkt. Wel zijn en zullen vertegenwoordigers van beide organisaties als getuige worden gehoord. Het onderzoek wordt voortgezet.

Het onderzoek naar VUmc en Eyeworks doet het OM in Amsterdam samen met het Expertisecentrum Medische Zaken (EMC) van het OM.
Provincie:
Tag(s):