woensdag, 7. november 2012 - 17:43

Vuurwapen 'zwembadmoord' Marum gevonden

Marum

De politie heeft het wapen gevonden dat vermoedelijk is gebruikt bij het schietincident voor het zwembad in Marum van dinsdag 10 juli j.l. 'Dit schietincident kostte het leven aan de 40-jarige Jan Elzinga', meldt de politie woensdagmiddag.

Drie verdachten vast
Er zitten drie mannen vast voor betrokkenheid bij het schietincident. Op basis van aanwijzingen van één van de verdachten kon de politie het wapen opsporen. Het is in beslag genomen voor nader onderzoek. Meer aanhoudingen in dit grootschalige rechercheonderzoek worden niet uitgesloten.

Aangever gestolen kentekenplaten gezocht
Bij het schietincident is gebruik gemaakt van een Chrysler Voyager met gestolen kentekenplaten. Volgens verklaringen zijn er, vermoedelijk in de week voor de moord, kentekenplaten gestolen nabij carpoolplaats ‘De Scheiding’ bij Frieschepalen. Hiervan is echter geen aangifte teruggevonden. De politie is op zoek naar diegene die in die periode en op die locatie zijn kentekenplaten is kwijtgeraakt.

Politie zoekt mogelijke getuigen Camping Strandheem
De politie is in het kader van het onderzoek naar het schietincident in Marum nog op zoek naar mogelijke getuigen. Bij het schietincident is gebruik gemaakt van een donkerpaarse Chrysler Voyager met het opschrift GINSENG.NL.

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat deze auto een aantal dagen geparkeerd heeft gestaan op de parkeerplaats bij Camping Strandheem te Opende. De politie is dringend op zoek naar getuigen die deze auto hebben gezien in de week, voorafgaand aan de moord (van 3 t/m 10 juli 2012), in de buurt van bovengenoemde locatie.

De politie is specifiek op zoek naar een man en vrouw die daar met een hond hebben gewandeld. Mogelijk zijn zij getuige geweest van activiteiten met of bij deze bewuste auto. Hoe dan ook komt de politie graag met deze mensen in gesprek. De politie sluit verder niet uit dat bij deze auto een zwarte of een groene Volvo V70 aanwezig is geweest.
Provincie:
Tag(s):