vrijdag, 2. maart 2012 - 13:19

Vuurwerkgooier discotheek Oscar’s voor de rechter

Het Openbaar Ministerie (OM) Breda gaat een 17-jarige jongen uit Hank vervolgen voor het tot ontploffing brengen van zwaar vuurwerk in discotheek Oscar’s in Raamsdonksveer tijdens de jaarwisseling. Dit meldt het OM vrijdag.

Op 1 januari 2012 werd rond 3.00 uur 's nachts in de herentoiletruimte van uitgaansgelegenheid Oscar’s een zogenaamde Cobra naar binnen gegooid, illegaal en redelijk zwaar vuurwerk.

De knal van de explosie veroorzaakte bij sommigen slachtoffers blijvende gehoorschade. Anderen raakten gewond aan handen en voeten. Er kwamen in totaal drie aangiften van zware mishandeling binnen van jongeren die in de toiletruimte aanwezig waren. De discotheek deed aangifte van vernieling.

Het onderzoek dat de politie deed na het incident leidde uiteindelijk naar de 17-jarige jongen. Hij werd op 3 februari aangehouden en bekende dat hij degene was die het vuurwerk heeft gegooid.

De jongen moet zich voor de kinderrechter verantwoorden. De schade die het incident heeft veroorzaakt bij de slachtoffers zal worden verhaald op de minderjarige. Mensen die schade hebben opgelopen maar zich nog niet hebben gemeld, kunnen dat alsnog doen.
Provincie:
Tag(s):