maandag, 1. oktober 2012 - 12:21

VVD: 1500 NedCar-banen zijn € 3 miljoen subsidie waard

Maastricht

De Limburgse VVD-fractie is verheugd dat VDL, MMC en BMW met het Provinciebestuur en kabinet een overeenstemming over de doorstart van Nedcar hebben kunnen bereiken en daarmee 1500 banen voor Limburg hebben behouden.

“Met de productie van Mini’s door BMW vanaf 2015 wordt Limburg een een beetje het Bayern van Nederland en die economische impuls kunnen we goed gebruiken,” aldus fractievoorzitter Joost van den Akker.

De VVD is blij dat hiermee een einde komt aan de onzekerheid voor 1500 Limburgse werknemers. Naast diensten en onderwijs is het van belang dat ook de maakindustrie in Limburg verankerd blijft. De € 3,25 miljoen subsidie en € 25 miljoen garantstelling die de provincie hiervoor inzet, zijn voor zoveel banen van beperkte omzet en de investering zeker waard. Mits deze uiteindelijk -conform de EU-staatssteunregels- de ontwikkeling van bepaalde vormen van economische bedrijvigheid vergemakkelijken en de markt hier onvoldoende in voorziet.

Het overnameplan betekent een versterking van het bedrijf, met perspectieven op samenwerking met andere automerken naast BMW, waardoor het niet langer van één bedrijf afhankelijk is.

De VVD complimenteert het provinciebestuur (in het bijzonder oud-gedeputeerde Verheijen) en het kabinet met het bereikte resultaat.
Van den Akker: “We kijken met vertrouwen uit naar het debat 4 en 5 oktober in Provinciale Staten en vertrouwen erop dat NedCar hierdoor een duurzame toekomst tegemoet gaat.”
Provincie:
Tag(s):