maandag, 9. juli 2012 - 8:02

VVD, PVV en D'66 willen extra megabezuiniging op publieke omroep

Volgens VVD, D'66 en PVV kan er nog veel harder bezuinigd worden op de publieke omroep. De drie partijen willen fors ingrijpen in Hilversum, zo meldt het AD maandag.

Als het aan de VVD, D'66 en PVV ligt mag er flink extra bezuinigd worden op de publieke omroep. De PVV denkt zelfs aan een extra bezuiniging van 600 miljoen.
Henk Hagoort, NPO-voorzitter, reageert verontwaardigd in de krant:'We zijn al bezig met de grootste bezuinigingsoperatie sinds mensenheugenis. Een extra bezuiniging van 600 miljoen? Dan blijft er niets meer over.'

Er wordt op dit moment door de omroep al een megabezuiniging doorgevoerd die uiteindelijk oploopt naar 125 miljoen per jaar, maar de partijen willen nog veel dieper snijden in de omroep.

Ook ligt er een voorstel om terug te gaan naar twee netten in plaats van drie, terwijl juist na lang gesteggel met minister Marja van Bijsterveldt van Cultuur is overeengekomen dat de bezuinigingen plaatsvinden met behoud van drie netten.
Hagoort:'Bovendien: het geld gaat naar de programma's. Het maakt niet uit of je dat nu in twee of drie etalages zet.'

Naar verwachting zullen de komende jaren al meer dan 600 banen bij de publieke omroep verdwijnen. Daarbij worden veel gedwongen ontslagen verwacht.
Provincie:
Tag(s):