dinsdag, 15. mei 2012 - 16:30

Waarschuwingsborden voor aanvallende buizerd

Dalen

De gemeente Coevorden gaat waarschuwingsborden plaatsen aan de Broekkamsdijk in Dalen. Aan deze straat is een buizerd aan het broeden. Buizerds zijn in de broedfase erg agressief en kunnen voorbijkomende fietsers of wandelaars aanvallen. De gemeente kan alleen waarschuwingsborden plaatsen, andere maatregelen zijn vanwege de beschermde status van de vogel niet toegestaan.

Het broedseizoen van buizerds loopt van maart tot juli. De buizerds zijn in deze periode extra waakzaam. Ze voelen zich bedreigd zodra iets of iemand in de buurt van het nest komt en kunnen aanvallen. Vaak gaat het hierbij om schijnaanvallen en gebeurt er niets, maar het kan voorkomen dat de buizerd daadwerkelijk een voorbijganger raakt en letsel veroorzaakt. Daarom is het raadzaam om de omgeving van het nest in het broedseizoen te vermijden.

De gemeente plaatst voor Hemelvaart borden in de buurt van het nest om voorbijgangers te waarschuwen. Omdat de buizerd een beschermde vogelsoort is en het om een afgelegen straat gaat, is het niet toegestaan om verdere maatregelen te nemen. Staatsbosbeheer verwacht dat de buizerds in ieder geval tot half juni op het nest zullen zitten.
Provincie:
Tag(s):