maandag, 30. april 2012 - 12:38

Waarschuwingsschot bij aanhouding inbrekers Almere

Almere

Maandagmorgen even voor 06.00 uur heeft de politie vier verdachten aangehouden voor een inbraak in een woning aan de Achterwerf in Almere Haven. Dit heeft de politie maandag laten weten.

Een alerte burger zag de inbraak plaatsvinden en belde direct 112. Daarop zijn meerdere eenheden ter plaatse gegaan en agenten troffen de vier verdachten aan. De verdachten probeerden nog te ontkomen, maar konden alle vier worden ingerekend. Het gaat hier om mannen in de leeftijd van 18,19, 22 en 26 jaar oud, allen afkomstig uit Utrecht.

Waarschuwingsschot
Bij de aanhouding van een verdachte heeft de politie een waarschuwingsschot gelost. Ook is een hondengeleider met politiehond ingezet.

Daarbij liep de verdachte een bijtwond op. Hij kon op het bureau door een arts behandeld worden. De verdachten zijn na verhoor in verzekering gesteld en zitten vast. De rechercheurs van District Zuid hebben de zaak in behandeling.

Bel 112!
‘De aanpak van woninginbraken is een prioriteit voor politie. Bij ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan, is alle informatie welkom. Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112’, aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):